Джаджите във Виртуалното пространство – нов начин за support на приятелството

Днес имам рожден ден… 🙂

Не,че е нещо кой знае какво. Но все пак, писаха ми доста хора, било то някои sms-и, други през icq, skype. Сега се замислям за нещо, което мой приятел ми пусна в главата като малка мухичка…:“ Дали всъщност днешния слънчев ден щеше да е толкова весел и обграден от внимание на десетките хора, които ме поздравиха, ако не съществуваха бележките в мобилните телефони, напомнящите балончета на icq и skype?“

Това може би е нов метод за поддържане на добро приятелство в началото на 21-ви век? Пускаш си една листа с всички изпити на приятеля/ката в сесия. Съответно всяка вечер като примерно гадже се пуска окуражителен sms за успех или мило казваш по телефона: „Мило, разбира се, че няма да забравя изпита ти!“:)

И ето, на притеснения студент е вдъхнат кураж, той/тя се чувства подкрепен и отива с гордо вдигната глава на изпит. Вие пък спите спкойно и се радвате, че не живеете по времето на Константин II.

Oтказах от теста, който имах идея да направя преди няколко дена – да изтрия информацията с рожденния си ден от всеки възможен сайт, messenger, да я подновя към 21.00h. днес и да видим дали бройката щеше да е същата. Реших,че не ми се занимава. Но в интерес на истината опитът щеше да е интересен. Не пречи да се осъществи догодина 😉

Не отричаме и другия проблем на нашето време. Всеки е затрупан с информация, задължения, хора, за които трябва да мисли или отговаря. Може би за това и все по-често използваме тефтерчета, notebooks,органайзери и подобни.

Зависи от естеството на ежедневието ни, не толкова от самите нас като човешки същества с памет. И аз помнех много на времето. Имах до преди време пресен спомен от номерата на всички свои съученици в гимназията и основното училище.

А днес ми се случва да вървя по коридора на факултета и да се замислям….как се казва колежката срещу мен… Неприятно е…. За щастие до сега не са ме усетили,че се колебая…

Сякаш заключението е в полза на технологиите? GSM-а помага да си платим сметките, да поздравим добри приятели и да си свършим задачите за деня. Календарът на бюрото ни помага по-лесно да се сещаме за човека, който седи пред нас, очаквайки да помним всичко. А хронологията на messenger-а помага в неприятни ситуации да опресним паметта си.

Е явно всеки си е свършил добре работа – като почнем с папируса и стигнем до Джон Атанасов и това изобретение на мързеливия, модерен човек – компютърът (А може би употребата на такова нещо не е толкова до мързел, а за да удвоим задачите за деня…? Това определено е тема за друг път и ще отнеме повече време? ;))

Реклами

One thought on “Джаджите във Виртуалното пространство – нов начин за support на приятелството

  1. Pingback: Happy Day! :) Smiley Day! :) « Just Smile ;)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s