Нощни птици – пианобар по БНТ или нещо по-сериозно?

Всеки знае как делим хората на активни през деня и нощта. Аз съм от въпросните дето се активизират през нощта. Е, разбира се това не се случва винаги, но в повечето случаи се оказва точно така. Понякога активността си остава само ментална, друг път е съпътствана от напиращата енергия.

И ето поредната нощ, в която усещам своето спокойствие, своята тишина, своята тъмнина. Всичко това, обгърнало ме като нежна коприна. Съответно такива нощи са винаги съпътствани от малко soft music. За тази вечер избрах Chambao. Получи се добра комбинация 🙂

Точно днес не ми се говори дори по това време на нощта, друг път съм така игриво приказлива, търся колеги в „тъмнината“. За това и реших с няколко прости изречения да опиша и запиша какво се случва в поредния мартенски ден. 🙂 Хах, не че всъщност някой го интересува точно това, но все пак 🙂

Та въпросното нощно лутане в онлайн пространството понякога се отразява и на дневните ни задачи или по-скоро цялостното разбиране за деня. Възприемаме го по различен начин. Помислете си как, седейки на осветения прозорец, гледате слънцето и присвивате леко очи, защото светлината ви идва в повече. Не, спокойно! Не изгаряте, не сте вампири, просто сте нощни птици. Присвийте очи, свършете задачите. Пийте едно кафе, порадвайте се на птичките и пак ще дойде нощта! 🙂

И така, докато не гледате Пианобар Нощни птици и се объркате за какво точно съм ви говорела.

П.С. Не го гледайте това 🙂

Със здраве!

Advertisements

2 thoughts on “Нощни птици – пианобар по БНТ или нещо по-сериозно?

 1. Това, да се определя дали даден човек е дневна птица – гълъб(примерно) или нощна такава – прилеп(пак примерно), според мен е много задълбочена дейност. Дет се вика може цял труд(вестинк) да се напише по темата. Иначе тези неща зависят от доста фактори.

  Човекът от някои гледни точки е доста просто устроен. Да вземем например големият му минус – лабилността и възможността за манипулация чрез дадена религия, което е факт от векове. Това второто няма да го коментираме сега.

  Та, когато човек е лабилен той много често, а и лесно сменя начина си на живот. Адаптацията е негова първа природа и мисия. Това от една страна е плюс, а от друга е минус. Такъв тип човек много лесно се приспособява към агресивната обстановка на ежедневието, в което се борим за оцеляване, доставяне на удоволствия и прогрес.

  Предполагам си чувала, а може и да си използвала(дай боже всеки му) израза: „Дай да пием по още едно и тръгваме.“

  Какво иска да каже лирическия герой с тези думи?

  То е ясно какво иска да каже. Уловката обаче е в липсата на ограничение относно използването на израза. Никой, никъде, никога не си е позволил да определи по колко пъти на вечер може да се изрече въпросният израз, а и смее ли?

  И така. Като закючение. Някой ходят на Пияно бар, други на Трезво бар. Всичко е въпрос на фаза и нула.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s