Важна е идеята…

„По-добре е да си известен пияч, отколкото анонимен алкохолик“ – каза мой познат днес и отиде весело да си празнува рожденния ден. Може би, когато остаряваш това е единственото логично заключение, което може да изведе човек.

Хубав ли остава деня за него? А за Вас? Сутринта беше слънчева и усмихната. Успях да се насладя на онзи красив есенен дъжд от листа – разстилаха се толкова красиво по колите в сутрешното задръстване – дори не успях да се ядосам, че отново ще почиствам колата си. Забравих за кратко всичко и се наслаждавах на тези златисти листа … Мамка му, беше красиво и отвлече душата ми в друго измерение и пространство – това, от което се нуждаех така дълго време. Сега ме чакат хиляди рутинни задачи, и още други анганжименти, които не са толкова забавни.

Е каква е идеята – Идеята е да си част от себе си поне за малко през деня, защото всички бягаме от себе си, багаме от онези истинските неща. Кой ни предразполага? Ние ли сме виновни? Още търся отговорите на тези въпроси, а когато ги открия ще ги споделя.

Зa днес просто Ви поднасям поздрав с моя много мила музика – част от живота ми, напомняйки за истинските неща.

Advertisements

One thought on “Важна е идеята…

  1. Супер! Много добре написано! много добре си хванала красивата есенна сутрешната картина и настроенията, които предизвиква в някои хора 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s