Да бъдеш себе си

Да бъдеш себе си е трудно.


Тя осъзнаваше това все по-силно в изминалите дни. А колко по-трудно беше да откриеш себе си. Жената, която постоянно отдаваше живота си за тестови кръгчета на пистата, грешеше и опитваше. Не забравяше, че всяка игра има и своя край. Красив или трагичен, беден или просто краят, той я чакаше. Въпреки това тя продължаваше да се надява, да желае, да вярва. Истината намираше в душата си. Как да се научиш да бъдеш себе си? Животът ни учи… А ние пак чакаме следващия с надеждата за повече… Ами ако няма повече???

В крайна сметка ни остава да бъдем себе си… Трудно е да опитомиш собственото си аз, онова вътрешно его, което те притиска към идеалните граници за живот. В тези граници ти не се превръщаш в себе си, а в една имагинарна представа на щастлив живот и пухкави розови облаци. Оказва  се обаче, че когато човек е себе си и не поглежда в огледалния образ боли повече. Дали е за хубаво? Вие ще кажете. Всеки следва своя път. Тази същата жена … открива своя път всеки ден по малко. Трудно се ориентира без карта. Болезнено е, когато обърка пътя или дори колата…

Всички тези метафори бледнеят обаче пред болката, която всеки от нас изпитва търсейки себе си. Бленувате ли да сте от тези блажените без много размисъл в главата и с липса на желание да мислите за“живота от нещата“. Тя бленува за това, но е поставена в други обстоятелства, такива, които я карат да мисли много, да бъде себе си и да кара колелата да се въртят. Дали обаче всичко това е в наша полза? Едва ли? Бутаме се там, където не ни е мястото с една единствена цел – да открием правилния път с най-точното решение. Няма точно решение понякога дори и в точните науки …

К0гато бъдеш себе си, решението на задачата се мени спрямо околните, късмета ти, разсъжденията и възможността да си истински.

Пожелавам Ви да не сте на нейното място…откривайте по-лесно пътя и бъдете себе си… Това не е въпросът на Хамлет, а просто личен избор.

Бъдете здрави.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s