Болка

Тя беше агресивна, оптиваше се да го разпитва със злоба коя е жената, каква е … хубава ли е? Правили ли са секс, женена ли е, има ли деца? Попита го дали е щастлив. Той отговори бързо и убедително, че не е.  Какво можеше тя да направи за да получи това, което иска? Нищо, тя не знаеше какво желае в този момент. По-добре беше да затвори телефона, но от желанието си за себенаказание,  продължаваше да говори и да пелтечи думи, които никога не е искала да изрича. Познаваше създанието си, чувстваше се унизена, накърнена от случилото се и от самата нейна реакция.  Беше й необходимо да се изтезава, да търси виновни за болката, за случилото се, а можеше ли да доведе разговора до желания краен резултат по някакъв начин? В тези агресивни разговори тя мислеше само за другите като за виновни, мислеше си, че се отървава от нещастието и мислите завинаги, че ги предава на другия, че му подава отговорността, а после ги сгушваше още по-надълбоко в себе си, докато я изядат отвътре.
Не знаеше защо беше важно за нея изтезанието, защото краят вече не се контролираше от нея, а от друг човек, който вече мислеше на пук, искаше да бъде наопаки, за да е мъж, да не се чувства осквернен. Краят зависеше от него, тя вече нямаше думата.
Какво можеше да направи тя, как може да промени ситуацията в своя полза? Разбира се, че нищо … В онзи момент той я съжаляваше, даваше й малко време, защото знаеше, че никога няма да й даде повече от това, което винаги е желала. Жената ставаше жалка.  Може да е била безпомощна и за това да е реагирала така или пък да е била в контрола на силни емоции и да не е мислела? Възможно е, но това не е извинение…защото същата тази жена, която беше като желязната лейди, не даваше ситуации да разрушат плановете й. Бореше света, за да помогне и на себе си и на него А сега „благодарността“ от дълги години споделяне и борба се стовари на плещите й, а тя не можеше да поеме тази отговорност.
Да, просто тя осъзна, че  допусна този човек да я нарани зверски и може би не си даваше мира и прошка, че го направи сама, тя го допусна и му даде всичко…  
А какво следваше от сега нататък?
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s