Малко щастие в късмета

Малко дете. Малко и невинно. Иска да опознае света, целия, от главата до петите. Стои на светофара на едно столично кръстовище. Толкова му е любопитно, че дори иска да пипне колите, иска му се да види от какво са направени, какъв цвят са, кой ги кара. Майка му и баща му стоят встрани, но си личи, че го наблюдават и започват бавно да се приближават към него. Явно му правеха забележка. Не трябваше да се доближава до чащите коли на светофара.  Погледът ми от невинното дете се вдига, виждам „мама и тати“. Мъжът е облечен спортно, дънки, бяла тенисчица, фешън очила, татуировки, добре оформени мускули. Прави му ясни знаци да се спре. Започва да му сочи колите заплашително, поучава го, че е опасно. Мама се обръща от погледа си към Военния клуб и го хваща за ръка, подкрепяйки бащата. Какво представлява мама? Стегнати дънчици, високи токчета, плътна тениска с малко щампа и пайети, и какво да видят очите нагоре, силикон и силикон. По много в устните и по толкова и в гърдите. Двама модерни родители в столична обстановка. Връщайки погледа си върху детето, поглеждам колана върху детските дънки – Армани. Детето вече е Армани. А неговите родители се опитват да го предпазят. От какво? От колите? От Арманите? От силикона? Светофарът промени цвета си на зелено и трябваше да тръгна. Колата ми подмина щастливото семейство и не можах да видя поуката от действията им, но поне остана в съзнанието ми.

Почивните дни очевидно не са изпразнили достатъчно София. Можеш да се огледаш и да видиш различните индивиди, прическите, тоалетите им, движенията, действията им към другите. Магазините са пълни, кафетата също.

Хората се предпазват от различни неща, търсят различни неща. Аз нищо не търся, то само ме намира. Пример за това е кафето, което пия, късметът, който имам. Горчивото кафе ми донесе Щастие или поне така пише на синята хартийка. В превод от английски пише Luck. Е дали щастие с късмет или късмет с щастие, няма значение. Важното е горчиво кафе с щастие да се намира.

Със здраве мили хора! 🙂

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s